Responsive image
Meniu
Toate soluțiile
Soluţii trimise de tine
Compilator online
Ajutor

Iepuri

Adăugată de :
sorynsoo
Sursă :
OJI2008
Autor :
Iolanda Popa
Grupă :
Mare
Punctaj :
0 pc

Restricţii

Citire / Scriere :
stdin, stdout
Limită timp :
100 ms
Limită memorie :
2048 kbytes

Un gospodar are N iepuri (pe care i-a numerotat de la 1 la N) şi foarte mulţi morcovi. Ce e mai deosebit în această gospodărie este că iepurii sunt organizaţi ierarhic, în funcţie de vârstă, autoritate şi nevoile nutriţionale. Astfel, fiecare iepure are exact un şef direct (exceptându-l pe Rilă Iepurilă, care este şeful cel mare, şeful tuturor iepurilor). Orice iepure poate avea 0, 1 sau mai mulţi subordonaţi direcţi. Orice iepure-şef va mânca cel puţin un morcov mai puţin decât fiecare dintre subordonaţii săi direcţi.

Gospodarul nu se poate hotărî câţi morcovi să dea fiecărui iepure şi ar vrea să ştie în câte moduri poate împărţi morcovi la iepuri ştiind că fiecare iepure poate să mănânce minim un morcov şi maxim K morcovi.

 

Cerinţă

Scrieţi un program care calculează numărul de posibilităţi modulo 30011 de a împărţi morcovi la cei N iepuri ştiind că orice iepure poate mânca între 1 şi K morcovi şi trebuie să mănânce cu cel puţin un morcov mai puţin decât fiecare dintre iepurii care îi sunt subordonaţi direcţi.

 

Date de intrare

Fişierul de intrare conţine:

-două numere naturale N i K, separate printr-un spaiu, reprezentnd numrul de iepuri, respectiv numrul maxim de morcovi ce pot fi mncai de un iepure.

-pe fiecare din urmtoarele N-1 linii se află câte dou numere naturale distincte a şi b, cuprinse ntre 1 i N, separate printr-un spaiu, cu semnificaia c iepurele a este eful direct al iepurelui b.

 

Date de ieşire

Fişierul de ieşiere va conţine numărul de moduri de a împărţi morcovii conform condiţiilor specificate în enunţ, modulo 30011.

 

Restricţii şi precizări

  • 1<= N, K <= 100
  • Numărul ce trebuie scris în fişierul de ieşire va fi afişat modulo 30011.

 

Exemplu

  Date de intrare

  Date de iesire

  9 4

  7 2

  7 3

  7 4

  3 5

  3 6

  5 8

  5 9

  6 1

  9


Trimite o solutie

Format: cpp şi c

Selectează runda

Trebuie să fii logat pentru a trimite surse


Indicații rezolvare

Programare dinamica


Comentarii

Adauga un comentariu: Click !